luni, 20 iunie 2016

Alternativa Hotelurilor in Iasi

Unul dintre orasele pline de istorie ale tarii si capitala Moldovei, Iasiul atrage anual cateva mii de turisti, dornici sa afle mai multe despre cultura magica a acestei regiuni. Cu o populatie de circa 300.000 de locuitori, Iasiul pare ca prinde viata pe durata anului universitar cand mii de studenti din toate colturile tarii si nu numai vin aici sa studieze la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” sau la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa”.

Atat turistii cat si studentii trebuie sa isi gaseasca un loc ideal in care sa se cazeze, pe o perioada determinata de timp, iar apartamentele de inchiriat se ocupa in cel mai scurt timp inca din perioada verii, inainte de a incepe anul universitar. Cu toate ca pe toata suprafata orasului sunt disponibile numeroase hoteluri si pensiuni, preturile acestora sunt destul de ridicate, astfel ca nu sunt accesibile pentru toate buzunarele.

Regim hotelier Iasi

In schimb, o posibilitate importanta de luat in calcul atat de turisti, cat si de studenti este regimul hotelier. Acest sistem este foarte popular in toata lumea si presupune inchirierea unui apartament pe o durata mai scurta de timp. In cazul turistilor, aceasta varianta este foarte profitabila, intrucat preturile sunt cu pana la 50% mai mici decat cele ale hotelurilor, iar pana la finalul vacantei se vor economisi sume importante alocate cazarii.

Avantaje


Pentru studenti, regimul hotelier este avantajos datorita faptului ca in functie de durata sederii, pretul se poate negocia, cu cat mai multe nopti alese, cu atat mai ieftin. Astfel, in cazul in care acestia parasesc orasul pe durata weekend-urilor pentru a merge la parinti, nu mai trebuie sa plateasca pentru cazare. De asemenea, studentii au mai multe avantaje, intrucat regimul hotelier ofera cateva servicii precum cele de curatenie, iar conditiile variaza in functie de preferinte, fiind echivalentul a camerelor de hotel de 3, 4 sau 5 stele.